Producent i sprzedawca błonnika naturalnego
brak zdjęcia

Szeroko pojęta żywność funkcjonalna, jej produkcja i dystrybucja, jest głównym przedmiotem działalności dla firmy Microstructure, dostarczającej błonnik naturalny do producentów ciast, galaretek czy batoników. Wykorzystywanie błonnika jabłkowego czy owsianego w procesie wytwarzania wyrobów spożywczych pozytywnie wpływa na jego konsystencję, prowadzi też do zauważalnego obniżenia zawartości tłuszczu, te i wiele innych zalet, wpływają na podejmowane decyzje klientów przybliżanej firmy. Żywność funkcjonalna produkowana jest tutaj ze starannie wyselekcjonowanych wyrobów, nowoczesne linie produkcyjne, pozwalają na uzyskanie wymaganych właściwości błonnika, również w wersji kakaowej. Producenci sosów, pasztetów czy wędlin również korzystają z zalet błonnika naturalnego, warto sprawdzić czy w naszej działalności znajdzie się dla niego zastosowanie, podnoszące walory całego wyrobu. Usługi konfekcjonowania sproszkowanej żywności pochodzenia roślinnego też jest usługą proponowaną przez wymienioną firmę.